Shark Tank’s Kevin O’Leary suggereert dat Bitcoin’s marktkap 20 triljoen dollar kan bereiken

$100.000 per Bitcoin lijkt Mr. Wonderful niet zo gek meer nu hij de top cryptocurrency bezit.

Shark Tank-ster Kevin O’Leary heeft onlangs een ommezwaai gemaakt ten aanzien van Bitcoin door drie procent van zijn vermogen te investeren in de topcryptocurrency.

In een recent interview met Stansberry Research vermeldt de Canadese investeerder dat $100.000 per Bitcoin hem niet al te gek meer lijkt en noemt het „de Amerikaanse dollar“ van de cryptocurrencies.

Hij suggereert ook dat de market cap van de vlaggenschipmunt uiteindelijk $20 biljoen zou kunnen bereiken:

Als het, laten we zeggen, ik weet het niet, $20 biljoen aan waarde zou worden, oké? Dan zou je in principe heel erg stabiel zijn in mijn ogen, omdat je in handen zou zijn van mensen en instellingen die het houden om, nogmaals, zich in te dekken tegen inflatie of gewoon om waarde op te slaan.

„Maagdelijke“ munten

De nieuweling is zeer kieskeurig over welke munten daadwerkelijk in zijn stash terechtkomen. O’Leary zegt dat hij geen Bitcoin wil die in China is gemijnd.

Ik heb hetzelfde probleem met Bitcoin. Ik wil geen Bitcoins bezitten die in China gemijnd zijn… omdat ik erg ongelukkig ben met mijn relatie met de Chinese overheid wat betreft mijn investeringen daar, dus kies ik ervoor om er niet in te investeren.

O’Leary vermeldt ook dat hij geen Bitcoins wil aanraken die een slechte herkomst hebben, d.w.z. „bloed“-munten.

Mr. Wonderful beweert dat „het belangrijkste“ is om Bitcoin zelf te delven:

Niemand kan tegen mij zeggen dat je het in feite hebt gedolven en ergens hebt gevonden waar ze energie verspilden of niet koolstofneutraal waren, of dat ze uit een land kwamen dat onder sanctie staat. Dit is een grote zaak voor mij, en vele andere aandeelhouders ook.

De multimiljonair zegt dat hij Bitcoin gaat delven in plaatsen als IJsland, Canada en Denemarken, waar groene energie prioriteit heeft:

Ik denk dat iedereen mijn plan zou doen als hij om het milieu geeft.